7 тайни на перфектната баня

Коя е идеалната баня? Като цяло банята е мястото, където започвате и завършвате деня си. Банята може да ви зададе тон за добро настроение през целия ден и да ви успокои, да ви релаксира и подготви за сън вечерта. Тогава възниква въпросът: как да се направи една баня, така че да може да изпълнява толкова различни функции? Нека заедно разберем как да създадем перфектен дизайн на вашата баня.

  1. Осветление в банята

Светлината може да бъде мека, може да бъде студена или топла. И е възможно всичко това да се побере в една баня, ако обмислите различни сценарии на осветление. Например, осветете ниша на тавана, за да изключите общото осветление вечер с цел релаксация и отпускане. Или интегрирайте по-силна светлина, в огледалото си, за да нанесете грим или да се обръснете. Инсталирането на копче за регулиране яркостта на светлината също е много удобно.

  1. Музика

Музиката в банята днес става почти задължителна. Невероятно приятно е да започнете нов ден с любимата си музика или важни новини. Музиката може да бъде програмирана и тя ще се включи в удобно време и може да служи като допълнителна аларма за вас. Всичко трябва да е под ръка и удобно за вас.

  1. Правилните размери в банята

Ако първите точки бяха за емоции, сега за числа, за удобни разстояния. Много е важно да се спазват всички минимални размери за удобство при използване на банята. Също така е необходимо да не забравяте за удобен размер за вас самите. Не е необходимо да се измисля нещо ново. Има общоприети стандарти, които трябва да се спазват. Най-често срещаната грешка е да закачите шкафа на правилното разстояние и да поставите мивка върху плота отгоре.

  1. Скриване на пералнята

В България функцията на баня и перално помещение често се комбинира. Пералнята разваля гледката и всичко, което неволно свикваш да слагаш отгоре върху нея. Моят съвет е да направите ниша за пране или да поставите пералнята под плот. Не забравяйте да помислите къде да съхранявате препаратите, така че те да не развалят гледката и да са недостъпни за деца.

  1. Скриване на цветни шампоани, сапуни, гъби

По всички висящи рафтове и решетки, наблюдаваме цветни шампоани и прочие. Помислете за ниша за съхранение на всички тези средства. Нишата трябва да бъде обмислена, за да не промени дизайна на банята, така че всички тези многоцветни аксесоари и шампоани да не се виждат и да бъдат удобни при използването им.

  1. Пейка под душа

Пейка за душ е по-скоро необходимост, отколкото прищявка. Грижата за краката, педикюрът и релаксацията е много по-безопасно и по-удобно ако седите на пейка, отколкото да стоите. Също така е много удобно, ако в апартамента живеят възрастни хора.

  1. СПА в дома ви

Добавете SPA към стаята си. Може да си инсталирате парогенератор, който разпределя топлата пара в пространството на душ кабината. Това е прекрасно за обновяване и хидратиране на кожата. Освен това не забравяйте за любимия на всички душ-водопад.

Източник: https://plochki-za-bania.com/

 

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*