Пробиотици за деца и тяхната употреба


Употребата на пробиотоци за деца се налага още в много ранна възраст. Докато се кърмят бебетата са защитени от майчината кърма, но когато започнат да се включват различни сокове и пюрета се явява нужда от тях. Бебешкият организъм се приспособява бавно към новите добавки и често това е свързано със запек или диария.

За да се нормализира работата на стомашно-чревния тракт им се назначават био препарати с живи бактерии. Попаднали в червата тези полезни бактерии нормализират работата на полезната микрофлора, а подтискат развитието на патогенните микроорганизми.

Често се случва малките деца да пипат различни предмети, играчки, а после ръката да е в устата им. Това вкарва микроби в стомаха и полезните бактерии трудно се справят с тях, което отново е свързано с употреба на пробиотик. Различните вирусни инфекции, простудни заболявания и най-вече употребата на антибиотици задължително изискват употреба на пробиотици за деца. Винаги приемът им трябва да е съобразен с мнението на лекуващия лекар. За детето лекарят ще определи вида, дозата и продължителността на приема на препарата.

Всеки пробиотик е комбинация на различни щамове бактерии, които оказват различно влияние и за това трябва да се предпище точния препарат за съответния проблем. В листовката към препарата има указание за дозата, но вие трябва да се консултирате както за дозата, така и за периода на приемане. Обърнете внимание и на посочените условия за съхраняване.

Някои пробиотици за деца изискват съхраняване в хладилник, а други само на прохладно и сухо място. В никакъв случай да не се оставя био препарат с живи бактерии на влажно място. Влагата ще предизвика активиране на бактериите и препарата става негоден за употреба.

Пробиотиците за деца се предлагат под формата на сашета, което позволява да се разтворят и приемат като сироп. Това ги прави лесни за ползване. Целта на ползването на пробиотик е да се подпомогне организма за по-бързо възстановяване. Това не са лекарства и не могат да се ползват за лечение, когато здравословния проблем се е задълбочил. Разбира се, най-добре е да се изгради силен имунитет на детето, което ще го пази от различните простудни заболявания, ще расте здраво.

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*