Още нещо за охранителни ролетки


Предлаганите охранителни ролетки са с различна степен на защита, което позволява всеки да направи подходящ избор за нуждите си. От значение за стабилността им е тяхната конструкция. Трябва да бъдат изработени от твърд, устойчив материал. Направляващата релса да бъде монтирана в отвора на прозорец или гараж, като се използва само стоманена профилна тръба, за по-голяма якост на конструкцията. Когато се знае защо има нужда от такава силна защита, тогава ще се определи на кои елементи трябва да се обърне специално внимание.

Произвеждат се предпазни ролетни щори за порти към гаража, ролетни щори за монтаж вместо класическата врата към кухнята, механизми със заключващи се брави за монтаж в апартаменти, балконски системи и защита на басейна. Всичко това не е пълен списък, защото разнообразието от охранителни ролетки, представено на съвременния пазар, е наистина огромно. Изключително големите индустриални защитни завеси се изработват само според индивидуалните изисквания. Ако имате нужда от тази услуга, не забравяйте предварително да се погрижите за поръчката.

Устройството за управление се намира във вътрешността на помещението – така че не може да се използва от никой друг. Устройството включва превключвател и задвижване, които отговарят за автоматичното повдигане на охранителните ролетки след активиране на системата. Понякога се използва допълнително дистанционно управление, което ви позволява да управлявате една или повече ролетни щори от разстояние.

Електрическият тип двигател трябва да бъде инсталиран само от специалист с необходимата квалификация – по този начин можете да сте сигурни в безопасността на конструкцията. Да се използват услугите на майстор е много по-рационално и по-надеждно, отколкото разбирането на сложни схеми, рискувайки да навредите на системата и на самия себе си.

Охранителните ролетки могат да бъдат монтирани както в, така и отвън на прозореца. Първият вариант означава, че ролетна щора се побира във вътрешната фасада на кутията (прозорец или врата), а при втория вариант се монтира отвън. Няма общи правила – обикновено видът на монтажа се избира според личните предпочитания на клиента.

В някои случаи монтирането на охранителните ролетки във вътрешната фасада е много по-надеждно. Това ще намали риска от кражба с взлом – нападателят ще трябва да се справи с ламелите, а не с разгъващата се кутия, която може да се разглоби с по-малко усилия (вдигане на стойката от стената).

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*