Някои типични неща, за които да сте подготвени в Камбоджа

Преди да се отправите на екскурзия Камбоджа, добре е да знаете някои национални особености, които ще са ви особено полезни там.

Както при повечето азиатски страни, е важно да имате уменията да се пазарите с търговците на магазинчета и маси на пазара. Очаква се да се пазарите за цените на стоките, предлагани на пазара и в по-малките магазини, които са създадени за туристи. Също така не се колебайте да се пазарите, когато става въпрос за пътуване с такси.

Пригответе се за типичното азиатско лудо шофиране! Особено в безумно оживения град Пном Пен! Бях изумен от обема на трафика и от способността на шофьорите да се приспособяват към задръстванията и да успяват да не закъсняват!

Комарите могат да ви причинят истинска болка, не забравяйте да вземете със себе си спрей против комари, особено ако ще бъдете навън и сутрин и на зазоряване!

Трябва да знаете, че местните търговци са озобено досадни и дори нахални. Имахме няколко случая на доста упорити продавачи и просяци, които ни дразнеха малко, но през по-голямата част от нашето пътуване едно бързо „не благодаря“ беше достатъчно да ни отърве от тях.

Очаквайте да бъдете покрити с прахоляк след разходките ви през деня! Изглежда, че навсякъде има прах и при пътуване със скутер или такси, няма как да го избегнете Нищо, което плуването в басейна или лек душ не може да се поправи!

Очаквайте да намерите билкови капки за традиционното кафе. Открихме, че кафето е много различно от това, с което бяхме свикнали. Може да не е вашият любим начин да се наслаждавате на кафето, но след няколко дни ще свикнете с него!

Осъзнайте, че тази страна е гореща страна, ако пътувате през горещия сезон, вземете чадър за разходките, за да имате някаква сянка! Особено полезна е тя в храма Ангкор Ват.

Камбоджа е тропическа страна, където високите температури винаги ви придружават в разходките. При температурен диапазон от 21 до 35 ° C , изборът на подходящ сезон за посещение става много важен. Повечето туристи я намират за изключително гореща през април, а разходките стават по-голямо предизвикателство. Камбоджа има два много контрастни сезона в една година: сух сезон и мокър сезон.

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*