Най-добрите тенденции в интериора на спалнята за тази година

Ние сме наводнени с прогнози за тенденциите за следващите месеци. С тази публикация ще ви представим прогнозите на експертите, във връзка с тенденциите в дизайна през настоящата година.

  1. Инвестирайте в жълтия тренд!

Специалистите интериорни дизайнери прогнозират, че жълтия цвят ще бъде голям хит тази година и не можем да не се съгласим, тъй като по всичко личи жълтото  е навсякъде. От меки пастели до богати горчици нюанси, този цвят украсява модните подиуми, улиците и домовете в продължение на месеци и няма никакъв признак, че тази тенденция ще отслабне, докато преминаваме към следващия сезон. Идеален за цветови схеми, както и за ефектни монохромни дизайни с различни нюанси, жълтият цвят е страхотен и неангажиращ начин за декорация. Може да го използвате като основа, за да се потопите в яркия цветен басейн. Експериментирайте с него, за да видите как ще се почувствате, преди да добавите още.

  1. Заложете на тропически дизайн с екзотични листа.

Флоралите винаги са популярни, но тази година видът им придобива по-мащабни  измерения. От буйна тропическа зеленина до меки английски градински щампи, тази година тропическото усещане е особено популярно. Подходящи за всички сезони, тези щампи върху спалното бельо носят пролетно-лятно настроение. Флоралите изглеждат свежи през цялата година, но ако не сте почитатели именно на тези отпечатъци, не се притеснявайте – тази тенденция активно насърчава и добавянето на растения в дома, без значение дали са истински или изкуствени.

  1. Използвайте силата на кадифето.

Кадифето се е върнало за известно време, но все още не можем да я напълним. Тактилна и издръжлива, текстурата на кадифето незабавно ще превърне всяка стая в модерна и шик. В най-класическия си вид, в дълбоки тонове, плюшът придава усещане за готически блясък в интериора на дома. Изделията от кадифени тъкани се предлагат във всеки цвят, който можете да си представите, за да се смесят лесно с вашия интериор. Така че този сезон защо не опитате някои пастелни текстилни аксесоари от кадифе?

  1. Простотата на Сканди стила е безкрайно нежна и спокойна.

Дали Сканди стилът някога ще излезе от мода? Не мислим така, защото скандинавският стил е все още фаворит и тази година. Свеж, изчистен и безспорно елегантен, никога няма да сбъркате с щрихите на дизайна на „Scandi“ стила във вашия интериор. Това е готин и спокоен облик за дома, с ясни неутрални нюанси и класически скандинавски щрихи.

  1. Тенденция за устойчивост.

Тази година общественото съзнание се обърна твърдо към подпомагане опазването на планетата, така че е съвсем естествено, че устойчивостта е една от най-големите тенденции в дизайна. Новите марки предлагат разнообразни устойчиви продукти, а и никога не е било по-добро време да станете вегетарианец или дори веган. Това е добър повод напълно да промените начина си на живот, за да живеете целесъобразно. От намаляване на използването на еднократна пластмаса, до засилване на рециклирането – има толкова много лесни начини, които ще помогнат за облекчаване на замърсяването на въглеродния диоксид.

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*