Кои методи работят за отпушване на канали


Запушването на каналите в дома е едно от най-неприятните неща, с които се сблъскват съвременните домакинства. Много често става, така че проблема с канализацията да доведе до течове, наводнения и/или зловонни миризми. В този ред на мисли, хората се питат кои методи са подходящи за отпушване на канали, което да стане бързо и най-вече ефективно.

Обикновено пристъпваме към отпушване на канали използвайки телени закачалки, оцет и сода, сода каустик или вряща вода. Всички тези начини могат и да проработят, но не са 100 % сигурни. Да, наистина много хора успяват да отпушат каналите, но броени дни или седмици, след това проблемът се завръща. Ако се питате какво да направите прочетете тази статия.

На първо време е нужна професионална диагностика на запушения канал. Такава ще направят специализираните фирми за ВиК услуги. Те разполагат с апаратура, която снима вътрешността на канала и установява къде е запушен той и какъв е причинителят на запушването. Веднага се пристъпва към използване на модерни инструменти и препарати за отпушване на канали.

Ако се питате, дали да гласувате доверие на бабините методи, включващи препарати за миене на съдове, телове и други подобни, то нашия отговор е по-скоро не. Има запушвания, които няма как да бъдат отстранени с обикновени подръчни средства. Това е причината много водопроводчици, освен класическата змия за отпушване, да ползват и химически продукти.

Не оставяйте запушените канали да донесат дискомфорт в дома ви, а повикайте опитни майстори, за да се справят с проблема. Колкото по-рано се възползвате от ВиК услугите, толкова по-малко пари ще ви струва ремонта. Ако обаче оставите запушването по-продължително време, то самата процедура по възстановяване ще бъде по-скъпа.

В обобщение
Някои от горе споменатите методи за отпушване на канали може и да работят. Нищо не ви пречи да опитате да се справите сами, но в никакъв случай не оставяйте канализацията запушена. Имайте предвид, че с напредъка на времето в канала се добавят нови мазнини, косми, хранителни продукти и други, които допълнително ще усложнят патовата ситуация.

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*