Какво е необходимо за къртене при домашен ремонт

pochistvane-na-tavani-mazete-2През последните години услугата „почистване на тавани мазета” стана много популярна не само в областта на строителния бизнес, но и сред домашните ремонти. И въпреки това, все още има и такива хора, които я подценяват, тъй като разчитат на собствените си възможности. Те са убедени, че могат да се справят много по-добре от един професионалист с повече от 20 години стаж в тази област. Но когато започнат да къртят плочки например, осъзнават, че не е толкова лесно и често се случва професионална фирма да довършва започнатото и да поправя нанесените щети по пода или върху стената.

В тази статия няма да Ви казваме колко услуги всъщност предлага „Кърти, чисти, извозва“ и какви са ползите от тях, а ще се опитаме да Ви помогнем като Ви запознаем с някои техники на работа, които да използвате в случай, че все пак бихте искали сами да се справите с домашния ремонт.

Ако се налага да се заемете с къртене на бетон, плочки или стена, необходимо е да разполагате с професионален къртач, в противен случай Ви съветваме изобщо да не се захващате с това. Ако мислите да къртите с длето и чук, ще Ви бъде по-трудно и ще Ви отнеме много повече време. Освен това всеки вид материал изисква подходящ секач, тъй като универсален къртач няма, а професионалните такива са с тегло между 10 и 20 кг. Така че, ако трябва да къртите нещо голямо, трябва да сте подготвени за много тежък физически труд. От много голямо значение е първият удар, тъй като именно от него зависи дали работата Ви ще бъде тежка или лека. Ако дълбочината му бъде по-малка от 15 см, това означава, че ударът е добър. Някои твърдят, че намазаният с олио секач кърти много по-лесно. Не знаем дали това е вярно, тъй като не сме работили с този метод, но нищо не пречи да опитате.

Източник: http://petrich-news.com/

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*