Какви щети на тялото може да нанесе един некачествен матрак

Използването на некачествен или стар матрак може да създаде голямо неудобство по време на сън. При евтините пружинни матраци, пружините с течение на времето започват да се износват, врязват се в тялото и така причиняват огромен дискомфорт. В резултат на това сънят става неспокоен и човекът се събужда буден. Твърде е възможно дори да се появи синдром на хронична умора и всички свързани с нея последици.

Защо кръвообращението по време на сън е от жизненоважно значение?

Нищо не трябва да нарушава кръвообращението по време на сън. Неравномерното налягане на матрака върху човешкото тяло води до това, че силата на това налягане на определени места се увеличава прекомерно много. При това положение кръвообращението е затруднено, а в определени случаи може и напълно да спре. Респективно, работата на тъканите, а дори на вътрешните органи, също се нарушава. Ако се използват обаче ортопедични матраци, то тогава налягането се разпределя равномерно и тези рискове напълно се минимализират.

Може ли от матрака да ни заболи глава?

Емисиите на различни вредни вещества също влияят негативно на човешкото здраве. Например, много мебели, изработени от ПДЧ, отделят големи количества феноли. Евтините матраци с ниско качество също спомагат за увеличаване концентрацията на феноли във въздуха. А при това положение, най-малкото, което ви застрашава е появата на хронично главоболие.

Качеството не винаги е свързано с големи разходи

Всъщност, днес изборът на матраци е толкова широк, че всеки има възможност да избере продукт, изработен само от материали с най-високо качество и да си осигури здравословен сън. Пазарът предлага висококачествени матраци за хора с всякакви доходи, важно е само едно – да знаете какво да търсите.

На какви матраци трябва да обърнат внимание хората с алергии?

Качеството на матраците може да окаже сериозно влияние върху здравето на страдащите от алергии. Някои материали са в състояние да причинят алергични реакции, затова е добре да се използват хипоалергенни матраци, при които подобна опасност не съществува, дори и при продължителна употреба.

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*