Защитни аксесоари и пособия за безопасна работа с техника

На работното ви място винаги трябва да се чувствате сигурни и добре. Когато обаче работното ви място не е на бюро, а е строителна площадка, работилница, спешен ремонтен обект на терен – нещата се променят. Тогава ви трябва да разполагате не само с добра апаратура и техника, но и с аксесоари и пособия, които гарантират вашата безопасност и които ще осигурят доброто изпълнение в работна среда.

Нека започнем предпазната мярка от главата. Ако работите на строителен обект със сигурност ще бъдете инструктирани кои са важните неща от екипировката за вашата безопасност. Ако работите вкъщи по ремонт, също е добре да имате работна каска на главата си, която да ви защити от падащи предмети.

Очите и ушите също са много важни. За очи можете да си закупите предпазни очила, които да не позволяват фини прахови частици и други вредни вещества да попадат в тези толкова чувствителни човешки органи. При положение, че работите в много вредна откъм звук среда, тогава можете да си осигурите тапи за уши.

Едни от легендите на строителството в 20 век, хора строители на небостъргачи, които са работили на място казват, че ако са нямали маски то едва ли са щели да видят края на своите творения. Хубаво е да помислите за маски, които да пазят белите ви дробове от фини прахови частици, особено когато ремонтирате стари сгради, стари елементи, остарели неща, около които няма хубав въздух.

За работния костюм също има доста да се каже. По-важното е той да е лек, да има джобове за съхранение на малки и важни предмети за работата. Важно е за всеки човек, който работи нещо специално да се различава от околните, затова може и да е в екипировка с цвят подходящ за работата, която върши в конкретния момент. Ако например работи с моторен трион или режещи инструменти, няма да е зле да има специална метална ръкавица или жилетка, които да го пазят от неприятности.

Източник: https://voinishki.com/

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*