Гарантирайте сигурността на дома си

Може да се чувствате сигурни и защитени в дома си, но статистиката за кражби може да ви изненада. Дори в безопасни квартали е важно да знаете какви са правилните стъпки за защита на вашия дом. Направете няколко допълнителни стъпки, за да сте сигурни, че вашият дом е безопасен и възпира потенциалните крадци.

Външни врати

Външната врата на къщата ни е най-важната точка за осигуряване. Вярвате или не, много крадци всъщност лесно влизат в дома ви през отключена врата или прозорец. Уверете се, че сте избрали най-високата степен на сигурност за всички ваши входове в къщата. Обикновено най-добрият вариант е читава брава на вратата, придружена от резе. Ключалката на вратата ще ви позволи да отворите вратата с ключ, докато резето придава допълнителна степен на сигурност. Заключете се отвътре с въртящи се палци, а отвън с ключ.

Вътре във вашия дом

Повечето вътрешни врати идват с механизъм, който се нарича заключване за неприкосновеност на личния живот. Тези вътрешни брави предлагат по-ниска степен на сигурност, отколкото външната ключалка на вратата. Просто завъртете ключалката на вратата отвътре. Ако външните врати са сигурни, тези заключващи механизми са излишни. Въпреки това, има по-сигурни опции, ако предпочитате. За тях трябва да се консултирате с фирма, която предлага ключарски услуги.

Шкафове и сейфове

Винаги проверявайте шкафовете, които съдържат важни документи, сейфове и шкафове за пистолети, дали са достатъчно добре заключени.

Гараж

Гаражът е лесна точка за достъп до жилището и  крадците изглежда го знаят, но собствениците на жилища често пренебрегват този факт. Някои от вашите скъпи инвестиции, като например вашата кола, велосипеди, инструменти и др., се съхраняват във вашия гараж.

В гаража често има и врата, която води към жилищните помещения. Огледайте и обезопасете  тези врати, както бихте искали да е всяка друга външна врата. Винаги поставяйте камера на вратата, която води към къщата.

Уверете се, че автоматичната гаражна врата има защитен код или честота.

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*