Бизнес идея за откриване на услуга за гледане на деца

Ако обичате да работите вкъщи, обичате да общувате с деца, търпеливи сте, имате подходящо образование, тогава откриването на дневен център е чудесен начин да съчетаете интересите си и да спечелите. За да стартирате успешна бизнес идея за детски градини, трябва наистина да се радвате да прекарвате време с деца от всяка възраст.

Всъщност преди да стартирате какво и да било е добре да си направите счетоводна консултация и след това да регистрирате фирма.

Вижте актуалните цени за регистрация на фирма, изцяло онлайн за цяла България!

Докато някои дневни центрове се грижат за определени възрастови групи, други предоставят услуги за различни възрасти, включително бебета, малки деца и по-възрастни. Детското заведение може да бъде разположено в дом или търговско пространство.

Важно е да се направят изследвания на местните и държавни закони по отношение на изискванията за детски градини. Има неща, които трябва да имате предвид, преди да започнете да гледате деца на други хора. Както във всяко бизнес начинание, има определени изисквания, които трябва да спазвате.

Търсенето на детски заведения е огромно и нараства.

Доставчиците на детски градини могат да спечелят добри пари, ако следват конкретните стъпки, посочени в закона. В стремежа си да не останат без работа, младите майки се опитват да отидат на работа възможно най-рано

Етап 1 Създайте бизнес план, който очертава стъпките, необходими за започване на услуга за дневни грижи във вашия дом или наето пространство. Разделете бизнес плана си на четири раздела. Включете описание на всички бизнес детайли като часове работа, възрастови групи. Ако планирате да предлагате специализирани услуги за деца с увреждания, моля, посочете ги в първия раздел.

 

Планирайте стартовите разходи. Това включва наем, комунални услуги, оборудване, обучение, лицензиране и разходи за труд. Всичко това ще бъде разгледано във втория раздел. В третия раздел запишете разработването на маркетингов план, чрез който можете да привлечете клиенти. Той трябва да отразява начина, по който рекламирате услугите си по традиционния начин и в мрежата. Определете управленските роли и отговорности в четвъртия раздел на бизнес плана. Млад художник

Стъпка 2

Решете дали да отворите детски център във вашия дом или имот под наем. Посетете местната служба за социални грижи за деца, отдела за социални услуги, за да научите повече за зонирането и максималния брой деца, които можете да наблюдавате.

Свържете се с местни агенти за недвижими имоти, за да разберете повече за търговското пространство, което ви е на разположение на ценови диапазон и удобно местоположение. Вижте дали съоръжението отговаря на изискванията на лицензиран дневен център.

Грижа за деца ( частна детска градина ) осигурява грижи за семейство или повече деца под 14-годишна възраст и се намира извън личното ви жилищно пространство. Това означава, че можете технически да осигурите дневна грижа за по-малко деца в дома си, без да се налага да преминавате през проверки, предназначени за изискванията за лицензиране. Ако планирате да се грижите за група деца, имате място извън дома си, ще трябва да получите лиценз.

 

Стъпка 3 Регистрирайте бизнеса си в държавна агенция.

Също така сайтовете предоставят формуляри за печат, които трябва само да попълните и върнете със съответните чекове за плащане на таксата. Посетете данъчната служба, за да закупите идентификационен номер на работодател. Използвайте този номер, когато плащате държавни и федерални данъци.

Стъпка 4

Получавайте лицензите и разрешенията, необходими за оперирането на услугата за грижи за деца. Свържете се със социалните служби, за да научите повече за изискванията за откриване на дневен център. Не отнема много време за получаване на лиценз. Ще трябва да платите държавна такса и да попълните определени формуляри. След като предоставите първоначалните формуляри, ще ви бъдат издадени документи, удостоверяващи законността на вашия бизнес.

 

Стъпка 5

Закупете застраховка гражданска отговорност, имуществена застраховка, автомобилна застраховка и застраховка за обезщетение на работници от лицензиран доставчик. Застраховката “Гражданска отговорност” покрива юрисконсултско възнаграждение и плащания в случай на съдебен иск.

Имуществената застраховка помага за покриване на съдебни разходи, ако се случи злополука във вашия дом или търговски имот.

Стъпка 6

Помислете за хранителните изисквания на детските центрове, преди да започнете бизнес. На всяко дете трябва да се осигуряват закуска, обяд и следобеден чай всеки ден в съответствие със закона, както и вечеря, ако детето е взето вечер. Ще трябва да планирате и разработите меню, което осигурява балансирано хранене.

 

Стъпка 7 Трябва да помислите и за персонала.

Ако планирате да се грижите за деца под 1-годишна възраст, тогава трябва да съответствате на съотношението един болногледач на всеки четири деца. За деца от 1 до 1,5 години е необходим един учител на всеки пет деца.

 Стъпка 8

Купувайте играчки, образователни игри, високи столове, килими, препарати, декорации на стени, хранителни принадлежности, кърпи, консумативи за първа помощ, памперси и други артикули за грижа за бебето.

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*