Oще информация за битумния покрив

Битумен покрив е иначе казано, покрив изпълнен с битумни керемиди. Понеже на българския пазар това е сравнително нова услуга, или най-малкото не толкова позната за българите, хората имат най-различни въпроси. В тази статия ще разгледаме някои допълнителни данни около продължителността на живота на битумните покриви, които да допълнят общата информация за тях.

Продължителността на живота на покрив направен с битумни керемиди зависи от множество фактори, като например местоположението на дома, поддръжката и архитектурния дизайн. Въпреки това, производителите предполагат, че такива покривни покрития могат да продължат да са ефективни до 20 години.

Например, дом в близост до морето може да в подложен на много вятър. От друга страна, дом с много околна висока  растителност може да изисква непрекъсната поддръжка, за да се гарантира, че върху покрива няма да има много листа, които да гният. Разлика може да има при покриви с по-голям наклон от покриви с по-нисък такъв, или при сгради на различна надморска височина.

Иначе казано може да се добавят или отнемат години от това, което пише като предполагаема дълготрайност. Поддържането на покрива по-принцип може да удължи продължителността на живота му, независимо от материала. Грижете се така че върху покрива да не остават дълго време органични материали. Следвайте инструкциите на производителя и тези, които са заложени в гаранцията. Когато се наложи да „закърпите” покрива, обърнете се към изпълнителя, а не правете сами решения, които може да навредят повече на настилката.

Преди да закупите битумните керемиди и се интересувате от дълготрайността, вземете под внимание всички факти засягащи както вида на архитектурата, така и фактите засягащи имота. Вземете предвид тези неща, които може да намалят продължителността на живота на покрива или тези, които го застрашават в дългосрочен план. Това ще ви даде повече сигурност преди да поръчате този вид покривна инсталация.

Източник: https://armormat.com/

 

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*