6-те най-популярни модели мъжки костюми

Мъжките костюми варират главно в няколко основни стила. Това са: Английски; Американски и Италиански, Европейски, Немски и Френски. Какви са техните характеристики и по какво се отличава даден вид от останалите, предлагаме ви да научите тук:

Английски мъжки костюм

Английската версия подхожда най-много на слабите, вталени и по-млади мъже. Тя им придава строг и официален вид. Копчета на саката са с по един реди и това ги прави силно вталени и удължени. Закрепват се с две до три копчета. Реверите са малки. Отзад сакото има два прореза, характерни за английския стил. Другия вид модели са с по-широки ревери и с по два реда копчета.

Американски мъжки костюм

В Америка мъжете предпочитат по-удобни дрехи. Така се е появила класическата американска кройка. Раменният пояс не е оформен с раменни подплънки. Саката се простират до горната част на бедрото, с един илик отзад за улеснение на движението. Закопчаването става с 2-3 копчета. Строгостта и официалността на тези модели не са типични. Панталоните са свободни и удобни.

Италианска кройка

Италианците разбират много от красивия живот. В Италия мъже залагат на костюми от леки и скъпи материи с необичайни шарки, текстури и цветове. Уголемените, леко повдигнати раменни подложки очертават красивата линия към фигурата. Панталонът е прав по цялата дължина и не е твърде широк.

Европейски костюм за мъже

Силуетът е създаден през 80-те години на миналия век. Дизайнерите на Италия и Германия решили да променят и опростя формата. Раменете на сакото са леко разширени, дължината на панталоните е по-голяма, почти опира пода и крачолите са по-свободни. Саката в европейския костюм са без илици, без четвърто копче на маншетите и капаци на джобовете. Реверите са широки и изискват по-солидна и обемна вратовръзка. Кройката визуално увеличава горната част на тялото. Такъв костюм не се препоръчва за ниски мъже.

Немски мъжки костюм

Практичните германци предпочитат да носят костюми от вълнени платове, които запазват формата им. Бутониерите на ръкавите на сакото се срещат при скъпите костюми. Индивидуално се добавят и допълнителни ефекти, според желанието на притежателя им.

Френски костюм за мъже

Неслучайно Франция е наричана създател на тенденции в областта на модата. Видовете мъжки костюми във Франция се вписват по-добре, отколкото в Италия и Англия. Късите модели имат заоблена линия на раменете и са с по един ред копчета. Тези, които са с два реда са с по-широки ревери и създават изящество. Визуалният ефект от удължаване на фигурата е идеален избор за мъжки костюм от слаби и ниски мъже. С тях, те изглеждат по-високи.

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*