Създайте спалня като в приказките

Естетиката на спалното бельо се влияе от модните тенденции също толкова, както и  облеклото. Обикновено ни е трудно да проследим тези промени, защото семейството използва едни и същи комплекти повече от една година, така че актуализирането на битовия текстил става по-бавно. Освен това, когато избираме нов комплект за спалня, винаги се опитваме да гарантираме, че неговият декор съответства на интериора на спалнята, а това ограничава и избора.

Добре познатите ни от миналото цветове и модели текстилни изделия за спалня постепенно отстъпват място на нови. Всяка година дизайнерите, включително най-известните производители на аксесоари за интериора в света, създават нови колекции от спален текстил, които отговарят на най-новите модни тенденции.

Особено популярни са флорални, животински, геометрични и абстрактни принтове в наситени и живи тонове на бял или блед пастелен фон. Те, в идеалния случай, отговарят на модната тенденция на стила „стара, добра реколта“, като акцентът е върху бяло-розово-кремавата гама. В техните колекции се среща изобилие от комплекти в нюанси на руж, нежна дантела и елегантна бродерия.

Обикновените монохромни спални комплекти в различни нюанси като синьо, розово, тюркоазено, жълто, зелено и люляк, също са на мода. Те могат да бъдат красиво оформени около ръба с широка контрастираща граница или с орнамент.

Заслужава си да се спомене, че друга категория комплекти обхваща модели с абстрактни и геометрични орнаменти, карета и райета. „Ориенталската тема“, представена както от луксозните многоцветни мандали, така и от японския лаконизъм, остава много актуална.

За да прекарате нощта в релаксираща спалня, в която на сутринта да се събудите отпочинали и изпълнени с енергия за новия ден, е подходящо най-обикновено спално бельо за легло от памук или лен. Но „обикновен“ не означава „банален“ или „скучен“. Една от най-интересните тенденции в дизайна на спалното бельо е тази с 3D триизмерен ефект, която благодарение на своята висока резолюция е изключително модерна. Като живи изображения на животни, птици, романтични пейзажи и екзотични растения, те ще ви помогнат да се настроите на приятни мечти.

Декорацията на спалното бельо в модерен стил използва различни щампи. Включително комплекти, изработвани с цифрова технология с дигитален 3D печат. Тук темите обхващат безкрайно голямо разнообразие от изображения – графики, акварели, живопис и арт фотографии.

Източник: https://domo-tex.com/

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*