Съблекалнята в банята

Макар банята вкъщи да не е много голяма, то във всяка трябва да има предвидено място за събличане на дрехите. В смисъла на това, че поставянето им удобно за последващото пране, винаги чакащата готова хавлия, кърпите, аксесоарите необходими след душа, трябва да са добре подредени и удобни за ползване.  Ето няколко практически съвети за по-добро оформление на пространството за събличане в банята.

Разбира се винаги можете да се подготвите за банята извън нея, тоест да съблечете дрехите и да облечете хавлията. Когато влезете в банята, следва хавлията винаги да е на много удобно място. Защото след банята подът може да е хлъзгав, видимостта да е намелена, или пък да е студено извън душ пространството, не трябва да ви се налага да ходите, за да си облечете хавлията. Ето защо, трябва да имате хавлийник на ръка разстояние от душа.

Заедно с този хавлийник, в банята може да имате още такива, които да служат като постоянна окачалка за хавлиите. Хавлийниците се окачват на височина 1.25 метра от земята. Желателно е на лостовите единични хавлийници да не се окачат повече от една хавлия. Също така хавлията не трябва да се сгъва на две при поставянето й.

За кърпите за ръце и лице много удобно е ползването на единични закачалки тип кукичка. Те пестят място и се поставят лесно до умивалника. Не е рядко решението, много собственици вече да поставят мивката си върху шкаф с отворени рафтове, в който има много кърпи за ползване. Те обаче са наредени там очакващи поставянето им върху закачалките, за да се ползват. Тези кърпи са чисти и подредени. За по-малки пространства, там където няма място, но задължително трябва поне една кърпа се използва хавлийник тип рингов.

Събличането в банята също трябва да е съобразено с наличното пространство. Винаги трябва да имате подготвен кош за дрехите, които после отиват направо в пералнята. Ако нямате място за такъв, просто се събличате извън банята и влизате в нея с хавлия.

Източник: https://granitogress.com/

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*