Смяната на щрангове носи само ползи


Всеки, който живее в стара кооперация е наясно с проблемите, създавани от старите метални тръби. Тръбите са корозирали в резултат на дългосрочното им ползване. Тези метални тръби са били най-доброто решение за преди 40 – 50 години, но е крайно време да се освободят от служба.

Ръждата е намалила вътрешния им диаметър и това затруднява движението на топла и студена вода. Проблем има и в канализационния щранг, защото там освен ръжда има задържани и много отпадъци от преминаващата отпадъчна вода. За да се разреши в полза на собствениците този проблем е наложителна смяна на щранговете.

Щранговете са обща собственост и смяната им може да стане след решение на общото събрание. Това е най-правилния подход, защото и резултата от самата смяна ще бъде много по-добър, а цената на услугата – по-ниска. Когато собствениците не проявят разбиране по този проблем, то изхода е всеки сам да смени вертикалните тръби в собственото жилище.

В случая е трудно отстраняването на старите метални тръби, защото ще се наложи да се свързват новите тръби със старите на съседите. Задължително тази смяна трябва да се направи от професионалист, защото част от металните щрангове в горната и долна част трябва да се запази. Опит се изисква и при свързване на металната тръба с полипропиленовата. Когато приключи смяната на щранговете, вие ще постигнете спокойствие и комфорт в жилището си.

Много кооперации потърсиха съдействие от фирма за ВиК услуги и направиха така желаната смяна на щранговете. При тях са налице всички ползи от тази смяна. Тръбите са нови полипропиленови, които се отличават с много добри показатели. Най-важното за тях е, че те не корозират, а това е възможност да се ползват дълго врме. Леки са и се работи лесно с тях.

Външният им вид е хубав, а гладката им повърхност не позволява да се задържат отпадъци в канализационния щранг. Водата по тях се разпределя равномерно за всички етажи, а запушените канали остават в миналото. На всеки нов щранг се поставя спирателен кран за да се улесни работата по него. Като имате предвид всички тези ползи, то няма време да отлагане смяната на щрангове, защото няма как да се разминете с нея.

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*