Пътна помощ в София и Софийска област

Всяка кола, модерна или не, понякога представя неприятни изненади за шофьора. Например, когато собственикът на колата по различни причини не може да влезе в собствената си кола. Доверете се на пътна помощ в София и Софийска област.

Случва се да сте загубили последния комплект ключове или вратата да се е затворила, когато ключът е останал в салона. И ако ларвата на ключалката на вратата е счупена, тогава изтощен акумулатор или дефектна аларма също ще ви попречат да влезете в колата.

Такива ситуации се случват много често и обикновено в най-неподходящия момент. Ние предлагаме услугата ” аварийно отваряне на автомобил в София “.

Нашите майстори разполагат с всички необходими умения и професионални инструменти, за да отворят вратата, капака или багажника на който и да е автомобил, без да повредят ключалката, стъклото и боядисването.

Пътна помощ в София и Югозпадна България

Неизправността на стартера или алтернатора е много често срещана неизправност на автомобила, с която шофьорът може да се сблъска по всяко време. В повечето случаи, ако някой от тези двигатели се повреди, по-нататъшното движение с кола става невъзможно.

Ако лампата на таблото на акумулатора светне и колата е спряла след известно време или не завърти стартера, не бързайте да се обаждате на теглещ автомобил, а се свържете с нашия сервиз на пътна помощ. Можем да заменим или ремонтираме стартер, алтернатора на всяка кола с изход в София и Софийска област.

Как се извършва ремонт на стартера на място?

Проверяват се акумулатора и окабеляването на автомобила.

Ако по време на диагностиката е открита неизправност на стартера или алтернатора, техникът изважда устройството от автомобила и го отвежда до най-близкия специализиран сервиз.

Там се извършват отстраняване на неизправности, подмяна на дефектни резервни части и проверка на стартера и алтернатора на щанда.

Техникът поставя ремонтирания блок обратно в автомобила и извършва окончателната диагностика на работата на стартера или алтернатора.

Имобилайзерът е вид електронно устройство против кражба с повишена надеждност. Тези системи за сигурност могат да бъдат разделени на две групи – стандартни и допълнително инсталирани.

Допълнителните имобилайзери включват такива имобилайзери като IGLA (игла), GHOST, BLACK BUG (черна грешка), Skybrake (Skybreak), MED (Med), Pandect (Pandect), Karakurt (Karakurt), StarLine (Starline), RIF, PANDORA ( Пандора).

Принципът на тяхната работа е подобен. Ключът (етикет) се чете от основното устройство и счупената блокираща верига се възстановява. Обикновено не е трудно да изключите такъв имобилайзер с изход.

Стандартният имобилайзер е фабрична система за сигурност, интегрирана в един от блоковете за управление на автомобила. За да го премахнете, е необходимо специално оборудване. Деактивирането на стандартния имобилайзер става само чрез препрограмиране на компютъра!

Информацията за имобилайзера е напълно премахната от фърмуера на блока на програмно ниво. След това колата може дори да се стартира с отвертка. Не препоръчваме намеса в електронните системи на машината, но понякога тази процедура е от значение.

Това важи особено за автомобили от семейството на VAZ, където бъговете на обикновен имобилайзер много затрудняват живота на собствениците им.

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*