Подходящите плочки за баня

banya2Банята е помещение, което изисква поддържане на добра хигиена и затова плочките за баня трябва да лесно да се почистват и да са водоустойчиви.

В местата около душа, ваната и мивката,  трябва да се поставят фаянсови плочки за баня или гранитогрес, тъй като те имат голяма водоустойчивост. Ако желаете естествен камък за вашата баня, той трябва да е запечатан със специални продукти за поддръжка преди да бъде поставен, за да се предотврати неговото увреждане и оцветяване от водата.

За малки бани не е препоръчително да се поставят големи плочки, тъй като намаляват визуално помещението още повече. Но в някои случаи, при които по- голяма част от плочките са поставени без допълнителни срязвания, резултатът накрая е доста впечатляващ.

Повечето хора избират малки плочки за малка баня, но многото фуги между тях обикновено не изглеждат добре. Ето защо е най- добре да заложите на плочки със среден размер, ако вашата баня е малка.

За да изглежда банята по- голяма, изберете плочки със светли цветове, които да отразяват светлината. Тъмните цветове не могат да създадат това усещане за простор.

Ако желаете да псотигнете удивителни ефекти, замислете се естествен камък. Може да изберете варовик, мрамор или шисти. Естественият камък е много популярен в последните години и това кара много от производителите да призвеждат керамични и гранитогресни плочко, които са пълно копие на естествен камък.

Ако не искате да усещате студа под краката си, когато влизате в банята, може да поставите подово отопление. Ползите от него са много.н освен, че има ниски експлоационни разходи, с подовото отопление няма да имате нужда от радиатор и ще си осигурите повече място в помещението.

Преди да закупите желаните плочки за баня, изчеслете колко квадратни метра са ви необходими, но все пак си осигурете и допълнителни, в случай на счупване или напукване по време на лепене.

Вижте повече на: http://vsichko-za-baniata.com/plochki-za-bania

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*