Панелни душове в банята

Душ панели (те също се наричат още ​​хидромасажни) вече се срещат и в България, но за широк кръг от купувачи все още са “пълна мъгла”. Нека се опитаме да я разсеем.

Ако се вгледате в историята, прототипът на панелният душ се появява през втората половина на ХIХ век. Но в действителност, първите душ панели се появяват в края на 1980 г., когато фирмите се опитаха да комбинират функциите на душа с тези на хидромасажа. Първоначално те са създадени като оборудване за басейни и фитнес зали, но много бързо се навлизат и в частните къщи и апартаменти.

Нарастващата популярност на панелните душове се основава на факта, че те съчетават няколко конкурентни предимства от самото начало в сравнение с обикновеният душ: лукса, стойността от медицинска гледна точка като масажа и можете да добавите екстри като амазонски дъжд например.

Важна роля за засилване на позицията на душ панелите изиграват тенденцията да се търси нещо различно от стандартни и универсални решения за интериора на банята. На никой вече не му се иска да се ограничава в рамките на конкретни размери а с душ панелите това става много по-лесно, особено ако добавите към това една удобна и красива душ кабина или пък преграда. И в добавка освен лукса панелните душове пестят пространство, което е особено полезно при съвременните апартаменти. Не мислите ли?

Такова покриване на толкова много цели поражда и разнообразие от крайни продукти. Въпреки че, разбира се, винаги има няколко задължителни елементи: височината на основния панел е между 90 и 170 см, душът (главата на душа, закрепена към основата) и хидромасажните дюзи, който вече се превърнаха в стандарт за този уред и накрая термостатичния контролер (термостата). Анализаторите и производителите, въз основа на критерии, като например броя на функциите и качеството на материалите разделят продуктите традиционно на три класа – “комфорт”, “среден” и “премиум”.

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*