Охранителен металотърсач

Ако се направи ретроспекция на историята на металдетекторите от своя обемист, суров аватар на модерни, състоянието на най-съвременните устройства, че те са станали днес.

Метални детектори са инструменти, създадени да се открие наличието на метали, най-вече заровени в земята. В днешно време, тзи металотъсачи са широко използвани в областта на отбраната, за да открие врага противопехотни мини. Други от военен персонал, те се използват и от персонала по сигурността, геофизици и археолози.

Тези металотърсачи са необходими при спортни и тържествени мероприятия, при охраняване на делегации и кортежи, както и на входа на частни резиденции и посолства. Немислимо е важна футболна среща да се проведе без всички гости да бъдат проверени с металотърсачи. Едни от задължителните места, на които се инсталират метални детектори, които проверяват, както пътниците, така и техния багаж са самолетите. Колетните пратки, които се изпращат чрез пощите, куриерските и спедиторските фирми, особено с международни дестинации, също се проверяват за нередности.

Електромагнитното поле, което се генерира, в резултат на преминаването на метален предмет през детектора, предизвиква отразен импулс, който отнема повече време от обичайното, за да изчезне. Както бе споменато по-рано, докато отразения импулс обикновено трае само за около 30 микросекунди, когато метален предмет смущава потока на пулса, пулса ще се задържи за по-дълъг период от време, да речем една малка част по-дълго. Продължителността на импулса, който е бил прекъснат, се измерва чрез схема за вземане на проби. Продължителността на периода зависи от дължината, която се очаква от импулса, за да се провери за наличие на метален предмет. Ако се установи такова присъствие, веригата за вземане на проби, изпраща сигнали към интегратор, който конвертира тези сигнали към постоянен ток (DC). Това от своя страна, изпраща сигнал към аудио устройство, което издава звук, когато такъв сигнал се изпраща към него. Такъв сигнал, често се чува, когато хора с наличие на метални предмети преминават през детектори.

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*