За да няма проблеми направете смяна на щранговете


Старите метални тръби, които в миналото са използвани за направа на тръбопроводи в жилищните сгради вече са корозирали. В резултат на това водата е с влошено качество, към горните етажи стига бавно, а канализационните щрангове са запушени и често се налага да се прави всичко възможно за да се отпушат каналите. Освен ръждата в тръбите, то и появилите се пукнатини по тях са основание за тревога. Не са малко случаите на наводнение вследствие на спукани щрангове.

Като се имат предвид последствията от старите тръби е наложително да се направи смяна на щранговете. Тази смяна е препоръчителна за цялата кооперация, защото така сметката ще бъде по-ниска, а ефекта много по-добър. За извършването на този ремонт е необходимо решение на общото събрание на собствениците, защото щранговете са обща собственост.

За качествена смяна на щранговете ползвайте опитни професионалисти. Разгледайте в интернет различни оферти, сравнете не само цените, а и работата, която е включена в тях. Фирмите с доказан опит в смяна на щрангове имат добри майстори и съвременно оборудване за работа с новите полипропиленови тръби и новите технологии.

Хоризонталните и вертикални метални тръби ще бъдат заменени с тръби от полипропилен. Това е качествен материал, не корозира, има дълъг срок на ползване. Тръбите имат хубав външен вид и гладка повърхност. Гладката вътрешна повърхност не задържа отпадъци и отпадните води се оттичат нормално. Питейната вода е чиста и с нормално налягане, което осигурява вода и за високите етажи.

Работата по смяната на хоризонталните и вертикални щрангове може да бъде свършена в рамките на един работен ден, което означава, че водата ще бъде спряна за кратко време. На новите щрангове ще се поставят спирателни кранове, което улеснява работата по тях при възникнал проблем.

За смяна на щрангове трябва да се отделят средства, защото старите корозирали тръби винаги могат да причинят голяма авария. Едно наводнение ще ви излезе много по-скъпо, а за разправиите със съседите не ми се мисли. Разумно е да се направи тази смяна, за да си осигурите спокойствие и комфорт в жилището. Разбира се, вие решавате как да постъпите в собственото си жилище, но смяната на щрангове не трябва да се отлага за някой ден по-нататък.

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*