Да разчиташ на ветровете – ветроходни яхти


Романтика и сила – това е което привлича любителите на ветроходни яхти. Романтиците искат да се радват на безкрайната морска шир, да разчитат на вятъра, който да ги води към мечтите им. Силните са тези, които хващат платната в свои ръце и печелят състезания. Ветроходството е за силните и безстрашни, а всички останали веднъж запленени от силата на морето трудно може да се разделят с него.

За да се осъществят плановете на различните търсачи на силни усещания е необходимо да се избере подходящия вид и модел плавателен съд. Ветроходни яхти се предлагат както нови, така и втора ръка. Всяка една от тях е в техническа изправност, със своите екстри според модела. За да направите правилен избор на желаната от вас яхта е важно да решите за какво ще я ползвате, къде и с кого. От всичко това зависи вида, модела, големината, което определя и самата конструкция.

Ветроходните яхти са състезателни и за круиз. За ветроходните състезания са разработени модели обикновено за къси разстояния, които са леки и с възможност да развиват голяма скорост. Не трябва да се навлиза с тях в дълбоки води защото не са достатъчно устойчиви. По принцип те са с удължен корпус, без каюта, което намалява съпротивлението за да бъдат максимално бързи. Все пак скоростта не зависи само от плавателния съд, а преди всичко от вятъра.

За големите морски състезания са разработени модели, които да са устойчиви в дълбоките морски води. Имат необходимата навигация и помощен двигател. Ветроходните яхти, които са предназначени за круиз, са устойчиви, големи, комфортни, така че да се създадат условия за незабравими мигове на семейството и приятелите.

Вашия избор зависи и от определения за покупката бюджет. По-голямата и по-дълга яхта е по-скъпа. Разбира е, че вие може да си наемете плавателен съд и да осъществите почивката си. Това е вариант, за който не са нужни толкова много средства. Освен това след приключване на договора вие нямате задължения – няма съхраняване, зазимяване, а това не са никак малко средства.

Разгледайте предложенията на известни яхт клубове, сравнете моделите ветроходни яхти както и цените, и със съдействието на брокерите може да осъществите вашата покупка.

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*