Как да се обличаме според физиката си?

oblichane-fizikaМодни съвети за тела с фигури тип  правоъгълни, круша, ябълка, пясъчен часовник. Открий каква е формата на тялото ти, за да избереш как да се облечеш.

Физиолозите са направили известна класификация на различните типове фигури на женските тела и на базата на това, се появяват съвети, как най-добре да се възползваме от тях, обличайки се, според модата или собствения си стил и вкус.

Всички имаме своите малки дефекти във физиката на тялото ни, които да прикрием, но и силни страни, които да подчертаем. Понеже мъжете не са толкова взискателни към себе си, то четирите типа женски тела изискват своят анализ, за да може да се изберат най-подходящите дрехи.

  • Правоъгълни тела

Този тип тела нямат много извивки, ясно очертани форми. Целта при тях е  да се придаде хармония на фигурата, като се подчертае специално талията. За достигането на целта подчертайте гърдите и бедрата с къдри и волани. Пола-панталон и блузи с къдри върху гърдите са перфектни! Да на макси-блузите със закътани панталони под тях.

  • Тела тип круша

Този тип тела имат широки бедра и ясно изразени задни части. В случая е необходимо да се насочи вниманието към горната част на тялото, в частност върху раменете, за да уравновесят фигурата. Това става с блузи или ризи с живи цветове. Трябва да се внимава с дължината на блузите и пуловерите, които трябва да стигат най-много до горната част на бедрата.

  • Тялото тип ябълка

Ако тялото ви е с подчертани форми в горната част на тялото, което значи, корем рамене, значи спадате към този вид. Целта тогава е да се олекоти корема, като се прикрие централната част. Да на облеклата, които откриват и подчертават гърдите, докато трябва да се избягват прилепнали блузи, високи яки, и пуловери с щампи или рисунки в централната част. Косите също имат значителна роля; ако са плътни и обемисти, балансират фигурата.

  • Тяло пясъчен часовник

Жените с тази форма на тялото са късметлии от гледна точка на намиране правилната формула за фигурата си. Така е защото, този тип тела имат точно разпределени форми. Облеклото трябва да използва силните страни. Разрешени са прилепналите дрехи, като роклите направени да са близко до тялото. Облеклото може да бъде и с по-меки обвивки, които се спускат леко върху вашата фигура.

Източник:  E-ALEXANDRA

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*