Интериорни идеи за малък апартамент

interior-homeИстинското предизвикателство е да направите малкото си жилище да изглежда по- просторно и да му създадете уют и комфорт.

Несъмнено това е доста трудна задача по отношение разположението на мебелите. Идеалното решение е да заложите на по- компактни мебели или такива, които могат да се разтягат или прибират към стената.

Най- напред трябва да обърнете внимание на всекидневната, която се вижда от всички. Някои собственици я обединяват с хола или кухнята, което означава, че тя трябва да е многофункционална и комфортна. Сложете малък диван, телевизор, стилна маса, столове и всичко необходимо за помещението. Можете да монтирате телевизора на стената, за да спестите място. Фокусирайте се върху малките предмети.

Най- доброто решение за кухнята е да заложите на вградени уреди, за да отворите повече свободно място.

Подредете мебелите така, че да разделите стаята на зони. Например в единият ѝ край може да поставите меката мебел, секцията и телевизора, а в другия-  кухненския кът, като разделите двете зони с барплот, пред който са разположени трапезна маса и столове.

interiorЕдин изключително ефектен трик, който създава илюзията за по-голяма стая е като използвате огледала на подходящите за целта места. Но не бива да прекалявате с тях, за да не се получи обратното. Може да монтирате огледала върху гардеробните врати.

Изключително  важна роля при малките помещения играят цветовете. Те могат да създадат или развалят външния вид на едно помещение. Освен това те оказват влияние и върху настроението ви. По-тъмните цветове правят стаята да изглежда по-малка. Ето защо винаги залгайте на по-топлите и светли цветове, който със сигурност ще направят помещенията в жилището ви да изглеждат по-големи и просторни, по- топли и уютни.

Понякога хората се обезкуражават, когато им предстои обзавеждане и декориране на малкото им жилище, но с няколко ефектни дизайнерски трика всеки може да създаде своя перфектен интериорен дизайн, без значение колко е малко жилището му.

Източник: РЕМОНТИРА БГ

 

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*