Маркетингово проучване и директни продажби

marketingВ днешно време, когато икономиката се развива бурно и много хора решават, че ще започнат свой бизнес, защото просто им е омръзнало да работят за някой друг.

Оказва се обаче, че това не е никак лесно начинание, особено когато в океана плуват големите риби. Опасността от голямата конкуренция и трудното навлизане в бизнеса е огромен.
За щастие има фирми, които целят да подпомагат хората започнали своя бизнес. Фирми предлагащи маркетингови и пазарни проучвания вече пласират своите услуги на достъпни цени и сравнително добро качество. Много хора ще си помислят, че може да се отърват от този „излишен разход”, но изследванията показват, че благодарение на маркетинговите проучвания оценката за състоянието на пазара ще предпази до голяма степен разходите, които за в бъдеще биха довели до катастрофални последици.

Директните продажби – улесненият начин.
Този вид продажби цели да се насочи точно към определения човек. По този начин на потребителя може да му се обърне по – голямо внимание и чрез диалог да се покажат ползите и недостатъците на определения продукт. Всеки един от нас желае да получи специално внимание като потребител и методът на директните продажби е точно този. В днешно време бизнес – предприемачите се опитват всячески да повишат оборотите си и прибягват до различни методи, за да го постигнат.
Директните продажби намаляват цената на продукта, защото се спестява преминаването му от един прекупвач към друг. Друг плюс при директните продажби е, че клиентът може да се докосне с конкретния продукт и да оцени сам качеството му.

Понякога се случва даден продукт да липсва в локалната търговска мрежа и единственият начин да се сдобие потребителят е, чрез доставянето му с помощта на директната продажба. Този начин на предлагане е печеливш, защото се спестяват огромни разходи за наем, оборудване, за електричество, вода, поддръжка и други, които са необходими за наемането на помещения и използването им като търговски обект.
Източник: кол център customercarebg.com

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*