Дипломата от АЕА се признава навсякъде по света

Американо-английската академия (АЕА) е чудесна възможност за учащите, които искат, след като завършат да получат диплома, която да се признава навсякъде по света. АЕА се създава преди 25 години, като в началото се създава като международно училище. От създаването си до днес в Академията се обучават ежегодно възпитаници от около 30 различни държави от всички континенти.
Това, че в сградата на Академията могат да се срещнат деца от четирите краища на света е забележително и привлича изключително много българските потребители и родители.
Важен факт, с който се гордее преподавателския колектив и ръководния орган на международното училище е, че доставчика на образователни услуги в общността отговаря по едно и също време на всички американски и български критерии. Стандарите по акредитиране на САЩ от сертифицираност до предоставяне на препоръки и оказване на мониторинг включва дълъг списък от агенции, които поемат отговорност да следят за качеството на предлаганите услуги. Такива са McGraw-Hill, Pearson, Holt McDougal и Saxon Mathematics.
На потребителите на услугата в общността, които се включват в двуезичния модел на обучение, се издават легитимни във всяка страна американски и български документи.
Учениците, които са преминали едноезична образователна степен само по американски модел получават само американска диплома, а тези, които са изучавали всички дисциплини само на български език – съответно само българска диплома, която отговаря на абсолютно всички изисквания на Министерството на образованието и науката у нас.
Предвид факта, че в международното учебно заведение учат деца от над 30 разлечни страни от целия свят, на официалните церемонии по повод започване и завършване на учебната година, както и другите официални празници, които училището чества, се вдигат знамената на държавите, от които идват възпитаниците на Школата.
Такива са България, Нова Зеландия, Израел, Англия, Гърция, Турция, Китай, Италия, Мексико, Франция, САЩ, Белгия, Япония и още много други.

American school in Sofia

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*