Как правилно да направите освещаване на къща


Освещаване на къща се прави обикновено преди да се засели семейството. Целта е да се освети дома, да се получи Божията благодат. Освен това ще бъдат осветени жителите на дома и техните близки. По този начин всеки човек трябва да се стреми на смислов живот, към вяра, добрина и уважение.

За да се изпълни този ритуал е нужно да се свържете със свещеник и да уговорите дата. В този ден е добре да поканите и своите близки, за да вземат участие и бъдат осветени. Така ще се закриля дома от Божията воля, ще цари мир и разбирателство в семейството. Желателно е да се прави освещаване на къщата всяка година, за да се поддържа единството и обичта в семейството, да се закриля семейното огнище с Божията благодат.

Ако в дома, в който живее семейството, има много негативна енергия, то тя неизбежно започва да се отразява на живота му. Именно за това е крайно необходимо няколко пъти в годината да прочистите пространството около себе си от негативи. Както писахме по-горе добре е всяка година да се прави освещаване на къщата от свещенник. Ритуал по прочистване на пространството около себе си освен това може да направите и сами с помощта на светена вода и църковни свещи.

Както вече казахме негативната енергия е способна да разруши благополучието и в най-доброто семейство, за това когато забележите, че безпричинно започват да увяхват цветята в стаята, то значи е дошло време да се почисти жилището от негативите. За целта използвайте осветена вода. Счита се, че именно тя премахва негативната енергия в дома и може да върне спокойствието и благополучието в семейството.

За да ви помогне този обред е необходимо да се подготвите правилно за него. Най-напред почистете дома си много внимателно. Изхвърлете всички стари и ненужни вещи, оберете праха от всички мебели, почистете пода, поставете чисти кърпи в банята. Особено внимание отделете на входната врата. Почистете я добре, а след това я поръсете със светена вода. По такъв начин вие запечатвате входа на своето жилище и не позволявате лошата енергия да попада в него.

Освещаването на къщата ще допринесе не само за осветено пространство, но и вашите души ще се чувстват благословенни, защото Божията благодат ще бъде винаги над вас.

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*