Какви неща се крият в гардероба на дамата на 40+

След 40 години всеки трябва да преосмисли гардероба си. Някои неща трябва да бъдат премахнати, а други да бъдат закупени. На тази възраст жената вече трябва да изглежда твърда и елегантна, но не забравяйте да се интересувате от модните тенденции.

Дамите, свикнали да носят панталони, след 40 години не трябва да ги изоставят, може би само трябва да променят стила и цвета на този продукт. Стилистите препоръчват избора на панталони да е насочен към модели разширени от бедрото: https://fashioncolors.bg/dreha/damski-drehi/черен-панталон-със-замятка-и-декораци. Те трябва да се носят с обувки с високи токчета, така силуетът ще бъде по-висок и по-тънък и следователно по-млад. За любителите на дънкови панталони, идеален заместител са панталоните в син цвят. Те стоят добре на фигурата и подчертават достойнството на притежателката си.

Идеалната дължина за полата е в средата на коляното и не трябва да бъде строго класическо изрязване. Слабите жени на 40-годишни могат да облекат и леко издути поли, които придават на женското изображение младост и свежест.

Блузата трябва да бъде нежна с монохромни оттенъци. Желателно е да я носите без присъствието на декоративни елементи като волани и набори. Според стилистите наличието на много декоративни елементи показва зряла възраст, защото такива дрехи често заимстват от моделите на баби. Когато една жена навърши четиридесет години, нейният гардероб трябва да има прости и в същото време елегантни дрехи, които да й придадат елегантност и специален чар.

Вечерни тоалети за дами на 40 – вечерните рокли са идеални в черен, син, сив и червен цвят. Отиват на стройна фигура и може спокойно да изберете модели с ярки флорални щампи, кожа на влечуги, прозрачна дантела. Обаче такива дрехи за ежедневния гардероб няма да работят. Дънките са чудесни за разходки и затова те също остават в модата за жени на 40. По-добре е да ги комбинирате с женствени тениски или плътни, но не прекалено тесни пуловери и леки жилетки.

Стилистите не препоръчват да носите тениски и пуловери с изображения на маркови имена и рок групи. Не се страхувайте в тази възраст да носите обувки с черни високи токчета, защото те винаги правят фигурата хармонична и млада. В такива обувки ще се чувствате удобно и в идеалния случай ще отговарят на собственичката им по възраст.

Чети ме по RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*